ONZE PROJECTEN

"Experts in het  pure, oprechte genieten en creëren

van levensvreugde." Wim

Singalong community


Van al onze sociaal-artistieke projecten is samenzang met kop en schouders de meeste efficiënte en pure vorm om samenhorigheid te creëren. De enige voorwaarde is dat je jezelf een ‘foert’-gevoel permitteert. Zie Ze Zingen is een groeiende singalong community die staat voor zalige, zotte en zelfrelativerende samenzang. We maken korte metten met de softe reputatie van singalongs. Een groep klinkt nooit vals!


Kom eens meezingen!

Oldscool Festival


Een primeur in Vlaanderen! Een festival voor jong en oud, voor bewoners van WZC én festivalgangers met een hoek af. Een warm en eigenzinnig festival dat met humor de strijd aangaat tegen betutteling.


Met de steun van de Bovenlokale Projectsubsidie van de Vlaamse Overheid start Zie Ze Zingen vanaf juli 2022 met de ontwikkeling en productie van een gloednieuwe formule in het Vlaamse culturele landschap: een volwaardig festival in woonzorgcentra. Een kwaliteitsvolle mix van empathische theatermakers, comedians en muzikanten zullen aantonen dat je van het WZC de place to be kan maken voor meerdere generaties. Humor wordt ingezet om ver weg te blijven van betutteling. Het is een uniek opzet met focus op innovatie en bewustmaking.


Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Zie Ze Zingen.


Coffee Table Sessions

Zie Ze Zingen doorbreekt graag taboes en vastgeroeste patronen. Thema’s als de dood, rouw en verlies worden bij Zie Ze Zingen genormaliseerd tot laagdrempelige belevingen van samenhorigheid en blijmakende troost. 


Met kunstencentrum Vooruit, Reveil en Stad Gent werkten we al samen aan concepten om rouw en verlies en plaats te geven. We verheugen ons op onze toekomstige samenwerking met Compagnie Cecila met wie we in zee gaan voor ‘Coffee table sessions. Met Coffee Table Sessions willen we mensen een deugddoend duwtje geven om hun gemis en verlies al zingend een plek te geven. Wanneer is een Coffee Table Session geslaagd? Als iedereen zich zodanig op zijn gemak voelt dat er zowel luid gelachen mag worden als een traan weggepinkt. Als je durft inzoomen op een emotie die wat schuurt, zonder dat het een limiet zet op onverwachte vreugde. Elke sessie wordt verrijkt door een empathische verteller. Dat kan een dichter zijn (Maud Vanhauwaert, Wim Helsen,... ), een theatermaker (Peter De Graef,  Sien Eggers, Warre Borghmans …), een bevlogen muzikant-verteller (Wannes Capelle, …).


Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Zie Ze Zingen.


Comedy Tour in woonzorgcentra

Oud worden is (g)een lachtertje. Onder dit motto laten we empathische comedians los op bewoners van WZC met humorvolle shows vol troost en herkenning.


Net voor Corona lanceerden we de eerste comedy show in woonzorgcentra. Gunter Lamoot haalde met zijn gepersonaliseerde voorstelling meteen het VRT-journaal. Het initiatief toonde aan dat onze oude generatie niet betutteld moet worden en tegen een stootje kan. Humor werkt zalvend en comedians zijn bij uitstek empathische entertainers. Wie anders dan comedians kunnen ons helpen begrijpen dat het leven een mix is van vreugde en shit? Dat de lach niet bestaat zonder de traan? Dat eindigheid het leven net  intenser maakt? De komende jaren gaan we, naast de OLDSCOOL  festivalprogrammatie, een OLDSCOOL Comedy Tour organiseren met tal van comedy toppers in Vlaamse WZC’s. VRT kwam kijken en bleef plakken.

In samenwerking met het Copa Cobana festival organiseerde Zie Ze Zingen een memorabele drive-in singalong, waar de VRT ook op afkwam. Tijdens de lockdown bracht Zie Ze Zingen troost met interactieve singalongs op AVS. Historische Huizen Gent stelde Huize D’Haene ter beschikking voor verbroederend zingen; iedereen vanuit een historisch raampje. En tot slot, zongen meer dan 100 zangbuddies online voor geïsoleerde rusthuisbewoners.

Social guerilla & Freestyle


Uitgedaagd worden door beperkingen is een trigger voor de rusteloze hoofden van Zie Ze Zingers. Tijdens Corona wrongen we ons in duizenden bochten om de gevaarlijkste hobby van het land uit te oefenen. We gingen aan de ramen van woonzorgcentra zingen voor de bewoners en lokten de bewoners van Muide-Meulestede naar buiten door in gezongen stoetformatie door straten en steegjes te trekken.

Onverwachte vreugde-injecties en guerilla zang-attacks zijn onze favoriete projecten. We vielen al binnen in auditoria van de Ugent en op het Internaat Nieuwenbosch met ons singalong-partycrash-concept. We broeden momenteel op een knallend singalong-flashmob-concept in samenwerking met Stad Gent. 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze initiatieven? Laat hieronder je emailadres achter.