Zie Ze Zingen

"Een verademing in een wereld

waar het nooit genoeg is" - Lucas

SOCIALE INNOVATIE

Naast samenzang zet Zie Ze Zingen geregeld sociaal-innovatieve producties op. Daarbij laten we ons graag uitdagen door de tijdsgeest en blijven we ver weg van generationeel hokjesdenken.

Onze meest recente producitie was het OLDSCOOL FESTIVAL.

Oldscool Festival is een primeur in ons land. Het eerste festival voor oud en jong op het terrein van een woonzorgcentrum.

Het festival is één van onze warmste producties. Het is een zotte stunt tegen de vereenzaming van onze ouderen in woonzorgcentra.


Als de ouderen niet meer naar de buitenwereld geraken, dan komt de buitenwereld naar hen. Oldscool Festival voorziet een eigenzinnige programmatie van comedy, burlesque, singalong. Zelfs beatboxer Serdi is van de party. Wat het festival echt uniek maakt, is de samenwerking met 50 jongeren van KSA, Scouts en Chiro. Zij vleien zich neer op de festivalweide en zorgen voor een VIP treatment van de bejaarde bewoners.


Geertrui Coppens maakte een documentaire over de making of van Oldscool Festival die vanaf maart 2024 in distributie gaat. Het festival en de docu werden mogelijk gemaakt met de onmisbare steun van WZC groep Fievez-Beyens, De Vlaamse overheid, het Kabinet van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, de Nationale Loterij, Cera en Europe Solidarity Corps.

Waterspray
Dansen
logo
Jeugdbeweging

Wil je de docu graag bekijken? Klik hier!